سوار محمد
إداري
عدد الرسائل : 2717 العمر : 40 البلد : في بيتنا الهواية : الرسم والقراءه العمل/الوظيفة : صيدلانيه وامري لله مزاجي : الأوسمة : : تاريخ التسجيل : 30/06/2008
| موضوع: طاجن خضروات باللحم والبيف بالكريمه الأحد أغسطس 10, 2008 5:08 am | |
| السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
حبيباتى الغاليات اليوم هقدم لكم اول طبق هنا لى بعالم حواء المنتدى الذى اعشقه منذ سنوات واتابعه والطبق اصله انجليزى فى فكرته 00 وشاهدته مرة بالتلفذيون وعجبنى ونفذته مع تعديل منى عليه
وهى الطاجن ايا كان خضار لحم دجاج 000 ومغطأء بعجين سواء عجين فطائر او باف باسترى او عجين بخميرة او بدون 000 وهم لا ياكلوا اى الانجليز معه ارز او مكرونه او خبز 000 بل يستكفوا بهذا العجين وصراحة يا بنات الفكرة بتعجبنى وبحس ان الطاجن مكمور تحت العجين وياكل معه العجين امممممممممم جربته مرة بعجينه فطاير بدون خميرة مكونه من دقيق وزبد وماء وكانت خطيرررررررررة ولم اجربه بعد بعجين مخمور لكن ناويه هههههه واليوم جبته لكم معى الطبق بعجينة الرقائق او الكرواسون او الباف باسترى اممممممممممم على الطعم والشكل تشرف خاصة فى العزومات وجديدة على المطبخ العربى عامه ندخل فى الموضوع
هنا عملته بلحم شرائح استك او اى جزء من الذبيحه لا يهم بل يفضل ان تكون مقطعه صغير وشوحتها فى قليل من الزبد والفلفل الاسود حتى شبه النضج وغلق مسامها
ولو اللحمه كبيرة شويه هضيفى ماء قليلا قليلا حتى تستوى وتكون طريه ولكن هتتركى الماء حتى تمتصه كله ولا يبقى سؤال 00
ثم وضعت خضروات واى ما تحبيه هنا كان بسله وجزر وبصل اخضر ممكن بصل عادى لكن الاخضر هنا وجدت له طعم مميز جدا وجديد 00 فاى خضروات تفضليها مقطعه صغير ومعها بصل ولا داعى لاضافة الطماطم فى هذة الوصفه حتى لا تشتتى الطعم لانى ظبطتها على طعم كريمى ناعم وهتشوفوة 000
اخدنا الخضروات تشويحه وتبلناها بملح وفلفل ثم اضفت لها قليل من الدقيق حتى يكون صوص خفيف لا تكثروا منه
وشوحتهم حتى تشرب الخضروات الدقيق وغلفه ثم وضعت ماء حتى غطاهم وتركتهم على نار هادئه حتى ينضج الخضروات نصف نضج فقط
واوعوا يلزق منكم الخضار وتبوظوا الطبخه خلوا النار هادئه حتى تتسبك وان وجدتى الدقيق غير كافى حلى شويه بماء لكن لا تغالى الدقيق فقط حتى يعطى المزيج نعومه ويكون سميك سنه او كريمى وليس به ماء
وبعد ان نضج الخضار شوى وتفاعل مع الخلطه وضعت علبه قشطه وممكن كريمه لبانى ايهما متوفر وممكن زبادى لو تحبى طعمه حامض شوى وممكن قطعة زبدة للتسهيل مع قليل من الحليب وتكونى من الاول مركزة القوام شوى (مسهلاها خاااالص اهو باكثر من بديل 00)
وهنقلب الخليط ثم هنغطى الطاجن او البيركس بعجين الباف باسترى وهنا للتجديد لى قطعته مربعات حتى اعمل منه شبة مروحه على الطاجن ولانى المرة الفايته كنت عملته عجين قطعه واحدة فاردت التجديد والباف باسترى من يدك او جاهز مش مشكله وممكن عجينه اخرى جربتها وبدون دقيق لو حد عايزها فى الخدمه 000
هنكمل الرص وندهن الوجه بحليب وصفار بيض او بيض وحليب او حليب بودر مخفف بقليل جدا من الماء وعليه سنة سكر 000
هنخرمها شويه لخروج البخار وانتظروا احلى طعم واحلى شكل كانت والله خطيرررررررررررة مرة
وااااااااااااااااااااااااو ما شاء الله عليها واعجب بها الجميع طبعا
دى بقى لاول واحدة هترد ههههههههههه من نصيبها جربوها خطيرة وهذة التشكيله من الخضروات كانت رهيبه معا ومتجانسه وممكن تضيفى بطاطس او عود كرفس واجعلى القوام كريمى ناعم ليس سميك او غليظ وادعى لى ههههههه بالف هنا يا بنات ومنتظرة احلى ردود وانتظروا احلى الاكلات المسمسمه ومع اكلاتى مش هتقدروا تغلقوا فمكم ههههههه | |
|
الفرعون الصغير
نائب المدير العام
عدد الرسائل : 2202 العمر : 38 البلد : الاسماعيليه الهواية : الرسم والخط والزخرفه والشعر العمل/الوظيفة : رائد فضاء متقاعد الأوسمة : : تاريخ التسجيل : 26/06/2008
| موضوع: رد: طاجن خضروات باللحم والبيف بالكريمه الأحد أغسطس 10, 2008 5:18 am | |
| شكرا يا سوسو على الطاجن تسلم ايدك وكفايه بقى انا تعبت بجد | |
|
سوار محمد
إداري
عدد الرسائل : 2717 العمر : 40 البلد : في بيتنا الهواية : الرسم والقراءه العمل/الوظيفة : صيدلانيه وامري لله مزاجي : الأوسمة : : تاريخ التسجيل : 30/06/2008
| موضوع: رد: طاجن خضروات باللحم والبيف بالكريمه الأربعاء أغسطس 13, 2008 10:35 am | |
| ميرسي يافرعون ابقى جربه وقلي | |
|